reede, 2. juuni 2017

Koerahoid

Vend otsustas hakata põldu pidama. Ise kündis ja ajas vaod sisse ja pani kartuli ka maha.
Kõik küsivad nüüd, et mida nende kartulitega peale hakatakse, sest praegusel ajal neid ju nii palju enam ei sööda.

Ka mind vaevas see. Loomulikult on Vennal uhke maakelder, kus neid hoida, kuid see on tegevusplaanina kesine. Siis tuli mul mõte, et samas võib kartulid ka kenasti väikestesse kotikestesse pakituna kohaliku poe ees maha müüa. See oleks isegi tore, võiksin seda vahelduseks ise teha.

Porgandeid ei saanud täna siiski vabale vaole külvata, sest ilm oli liiga külm selleks, et käsi taskust välja võtta. Jalutasin siis niisama ringi ja mulle hoida jäetud koer kappas samal ajal edasi-tagasi.

Nüüd on ta väsinud ja magab vaibakesel, mis sattus mul autos olema. Mõtlesin, et viskan selle pesumasinasse, aga laotasin enne korraks põrandale ja koer hiilis kohe oma pesast sinna pikutama.

Et siin rohkem vaipu pole, see on muidugi looma enda pärast, kes on väga karvane ja lisaks jätab märja ilmaga endast maha jube suuri poriseid käpajälgi.

Palun, siin ta pikutab:


Koeral on eile ja täna olnud nagunii tavalisest vähem elevust, sest naabrite hiiglaslik karjakoer Puku käis eile arsti juures ja oli narkoosist uimane. Nii ei saanud ta käia Venna koerale aia taga vastu haukumas ja see võttis muidugi seal jooksmiselt igasuguse lõbu ära.

Nojah. Laps suundus inglise keele konsultatsiooni, kuigi järgmine eksam on tal matemaatikas. Eesti keelega läks ootuspäraselt - 75 punkti 100st andis hindeks C.

Ma pole vist veel kirjutanud, et hakkasin kasutama Elisa raamatuäppi. Telefoni ja iPadi ekraanidelt ma eriti ei viitsi raamatuid lugeda, aga ma kuulan neid, sest äpp loeb neid ka ette. Valida saab mees- või naishäält ning ka kiirust. Mulle sobib, sest loeb automaat, mitte näitleja ilmekalt.

Panen pikkadel sõitudel telefoni autokõlaritesse ja olen päris jõudsalt raamatuid läbi võtnud niimoodi. Ja kui mul siin on olnud uinumisraskusi, siis olen pannud ka äpi taimeriga tööle. Vahel jään ka enne magama või vajun lihtsalt ära ja siis järgmisel korral edasi lugedes avastan, et keegi on krimkas vahepeal ära tapetud või inimene oma biograafias imeliku hüppe teinud.

Rakendus maksab kuus 9 eurot, mis pole otseselt odav, aga minu jaoks on pluss see, et olen saanud lugeda palju raamatuid, mida lugeda tahaks, osta aga mitte, raamatukogus aga peaks sabas ootama. Kuna olen paari kuuga 20 raamatut läbi lugenud/kuulanud, siis olen enda meelest tugevas plussis.
Kahjuks ei ole neil veel võimalust, et rakendust saaks kasutada ka arvutis, loodan, et see tehakse.

Ma arvan, et mu Saaremaa vanaemale küll meeldiks, kui arvuti talle tema lemmikraamatut Jane Eyre't ette loeks, sest ta ei näe kae tõttu eriti hästi, operatsiooni aga tuleb mitu kuud oodata.

Aga proovige seda rakendust, seal on kaks tasuta nädalat, selle ajaga jõuab ka päris mitu raamatut ära lugeda.

Ma lähen nüüd vaatan, kas Vend on saunapuid jätnud, sellise külmaga midagi targemat küll teha ei oska.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vanaema (loe tema lapselaps) võiks uurida pimedate raamatukogu. Audioraamatud saadetakse koju ja puha...