pühapäev, 8. veebruar 2009

Käisin EGA-l ehk gospelmuusika auhindade jagamisel ja nägin seal mitmeid tuttavaid hmm noh tuntud inimesi. Üks kõrgel kohal kirikhärra üllatas sellega, et astus lavale Papibändi koosseisus (punt, kus teevad muusikat papid ehk kirikumehed).
Aga tuntud pere teatas, et nad lähevad kevadel tuurile, et oma uut plaati tutvustada.
"Me läheksime hea meelega maakohtadesse, aga sealsed saalid on väga väiksed, 50 - 100 kohta," kurtis naine.
Hah! Tahtsin öelda, et minge siis ometi Saarepeedile, taevas halasta! Selleks ajaks on Enelin seal ehk juba rahvamaja ära kõbinud nii palju.
Eneliniga on neil inimestel nimelt see side, et kunagi, kui nad kõik olid oma kuulsuse ja rikkuse tipul, kaotas Enelin oma briljantkõrvarõnga nende stuudiosse ära. Seda nad olid siis mitme inimesega seal palvetades otsinud, kuni väärt ehe lõpuks Enelini suurest kasukast välja pudenes.
Aga jah. Ma ei öelnud seda Saarepeedi asja. Nad kannatasid vaevu teisedki nööked ära. Ma ei tea, miks inimesed sellised krambid peavad olema. Vahel võib mõne naljaga ju kaasa minna ka puhtalt mängu ilu, võlu ja kõla pärast. (Olgu-olgu, märkus selle kohta, et rockmuusika ongi vanematele inimestele kohane juba nende kaduma kippuva kuulmise pärast, oli ehk liig. Kuid ka see oli liig, kuidas mees karjatas seepeale, et tema naisel on vanus ammu seisma jäänud!)
Üldiselt eks kevadepoole vaatab, kuid ma ütlesin, et kui nad oma tuuri käima saavad, siis tulen teen sellest fotogalerii...
Muide Kuressaare pereraadiol on nende viimane kontsert Olevistes arhiivis olemas, võite näha sealt stiilinäiteid nn kaasaegsemast (nende enda hinnang) kristlikust muusikast.

6 kommentaari:

andry ütles ...

eh, sina patuvürstinna. Miks solvad sa meie vendi ja õdesid vaimu vaesuses - või oleks õigem öelda, nende omapärases vaimu rikkuses.

See Enelini lugu oli super. Ühe asjaliku priljantkõrvarõnga eest peaks saama ju lausa kaks kultuura ja muud maja püsti panna uuest

Ja rockmuusika on tõepoolest kurdivõitu vanainimeste rõõm. Hõi hõi, aeg ei peatu, see on nii seatud

andry ütles ...

Pjanka, nurjatu oled.
Ma klõpsisin, Sa püha müristus, see on ju see ... ma ei taha selle bändi nime ka klõbistada.

Uhh

Pane oma rõve bloog kinni.
Sedamaid.

Mis jubedust Sa siin levitad, va variser

mererohi ütles ...

(Naerab.)
No jaa, aga näädsa täna tunnistas kogu onlaintoimetus, et olid kõnealuse muusikalise kollektiivi suured austajad ja puha.
Aga nüüd sa saad kontekstist aru ja võid ELAVALT ette kujutada kõiki neid inimesi lootusrikkalt briljanti otsimas.
Mina loodan neid küll kuskil maarahvamajas kohata. Oleks igatahes ... väga hmm...ma mõtlen selle sõna üle veel.

andry ütles ...

ei jah, maarahva ees ma kujutasin neid hästi ette.
Kuidas nad tulid valgust tooma südametesse. Ja tüdrukud määgivad õrna häälega ja nende shirovsky teemantidega kaetud kleidid sätendavad. Pimestavalt.

Jube pänd. Usk ei tohi loll olla.
Õndsad on targad tegelt, targemad kui meie.

Jee-ee-suus, Jee-ee-ee--suus

mererohi ütles ...

Jeesus on OK!

andry ütles ...

jeesus on väga OK

aga mitte see, mida tema nimel tehakse, või enamus sellest