laupäev, 12. jaanuar 2013

Ootamatu laupäev

Aasta alguses inimesi tabav rahapuudus on isegi hea. Firmad ei võta reklaami ja lehed on õhukesed.
Neile, kes ei tea - korralik ajaleht hoiab kindlat suhet ja kui reklaami tuleb üle teatud piiri, siis tehakse lehte paksemaks, mitte ei öelda kliendile, vabandust, ei mahu!
Õhukesed lehed tähendavad hingetõmmet ja see on tore. Pisiasju ju ikka koguneb, on vaja vastata kirjadele, üht-teist uurida, sorteerida ja kõnesid võtta. Nojah.

Laps on täna sünnipäeval poisi juures, kes on ilmselt klassis kõige vaesem, vähemalt nii Karl ütles. Erandlikult ei viibi seltskond ka kuskil bowlingus ega mängukoopas või suusabaasis, vaid sünnipäevalapse juures kodus.

"Selline väike lihtne kodune sünnipäev," teatas laps ise. See on muide esimene kord, kus midagi säärast toimub. Karli klassis saavad mõned lapsed arvatavasti rohkem taskuraha, kui Maxima müüja palka.

Ka selle nn vaese klassivenna vanemad on jaksanud osta korteri uude kortermajja, milles vaesus ise väljendub, seda ma ei teagi.

Igatahes sinna ta rõõmsalt lippas, rahaümbrik taskus. Kuna ma tundsin lihtsa koduse sünnipäeva osas sümpaatiat, siis surusin kaasa ka kommikarbi.

Üldiselt on tore teinekord üksi kodus olla. Õnneks kestab kodune sünnipäev pikemalt, kui need teised.

Kui kass ei prooviks endale pappkastist pesa teha, oleks maja täitsa vaikne. See on kena. Hakkan raamatut lugema.


Kommentaare ei ole: