neljapäev, 3. september 2009

Kapsaist ja kuningaist

Selle sügise esimene viirus on käes, nina jookseb, pea huugab ja teist päeva on väga vastik olla juba. Aga mitte ainult minul - käisin täna vissivalimistel ja seal ühel lehmal ka tatt jooksis täiega.
Talitaja lükkas varrukaga vahepeal loomal nina puhtamaks ja lõpuks sai ta veel esimeseks printsessiks kah.
No vot.
Mina jõudsin napilt esimesele lastevanemate koosolekule täna. Sinna uude majja. Istusime ja kuulasime siis uusi asju, kui uks läks lahti ja sisse astus triibulises kampsikus mammi.
Mammi pani käed puusa ja küsis, mis koolitus siin toimub ja kaua kestab.
Klassijuhataja vastas lahkelt, et ei ole koolitus ja ei tea palju veel kestab.
"Siis ma koristada ei jõua! Ja maja läheb varsti valve alla! Ja vot klass jääb koristamata ja istute homme mustas klassis!" ütles mammi ja hüppas tähtsalt välja.
Jupp aega oli vaikus.
"Kas see oli õppealajuhataja või," küsis üks isa. "Ja no vot, nii on, istume jah homme mustas klassis..." kommenteeris teine.
"Ee... hmmm...koristajad tulid teisest majast üle, siin neid keegi ei kontrolli ja nad peavad ennast üldiselt bossideks," seletas klassijuhataja tasaselt.
Lapsevanemad, need koerad, naersid.
Aga muidu on nii, et uues koolis ei tohi klassi seintele midagi kleepida ega muul moel kinnitada. Lapsevanemad, kes lapse vales kohas parklas maha panevad, saavad trahvi. Kooliuks keeratakse lukku, et inimesed otse majja ei pääseks - sinna peab minema läbi keldri, et mitte mustust majja kanda.
Klassis peale tunde viibimine on keelatud ja teise majja ujulasse (600 meetrit) hakkab lapsi sõidutama buss.
Vaat nii.

1 kommentaar:

Ajakirjanik ütles ...

Ehk oleks lihtsam keerata koolimaja uksed lukku enne tunde, et õpilased üldse hoonesse ei pääseks. Mustuse, plakatite ja muu jura sattumine kaunisse hoonesse oleks siis võimatu ja mure murtud.