pühapäev, 30. aprill 2017

Mõned videod

Postitan siia mõned videod neile, kes meie reisi vastu rohkem huvi tundsid ja on jõudnud kõiksugu lisaküsimusi küsida. 


Siit näeb, milline oli meie viimane ööbimiskoht, kuhu jäime ankrusse kõige pikemalt, neljaks ööks. 
Ma tean küll, et see näeb üsna räpakas välja ning seda kentsakam on, et seal rõdul arutas me pereke, et kust küll tuleb arusaam, et Goa on räpane? Et täiesti mõistlik koht ju. Võrreldes muu Indiaga on ka. Näiteks randa pühib koristusbrigaad igal hommikul luuaga ja nad isegi proovivad prügi sorteerida. See kõik võtab aega. Pakend, see tänapäeva suurim prügistaja on ju uus asi ja arusaam, et sellega ei saa käituda nagu prahiga tuhandeid aastaid varem (põlema või komposti) alles hakkab looma.

Nad praegu ikka üritavad põletada ja kuna tegemist on väga kuiva koha ja tiheasustusega, süüdatakse möödaminnes maju ka. Prahipõletusega seda küll ei seostata...

Selle ööbimiskoha, kust video on tehtud, leidsin Lonely Planetist. Jõudsime Aramboli randa keskpäeval, kui päike juba lõõskab ja kui on pambud seljas, siis see aeg enam ei sobi ringiluusimiseks ja parima valimiseks. Siis on õhus juba üle 40ne soojakraadi ja inimesed tahavad teha mida tahes, kui vaid ei peaks õues olema. 

Nii-et küsisime puu alla varjunult kohalikelt, kus see konkreetne koht on ja vaarusime sisse. Kui nägime, et mahume enam-vähem ära ja et konditsioneer on, lõime muule käega. Praht maas? Kah mul asi. Tuba on ju puhas. Trepp pühkimata? Suva, tuba on ju üle pestud. 

Ainuke asi, et voodid olid veidi kitsad ja kõvad. Muidugi oleksime saanud ka võtta eraldi toad, aga kui pundiga reisid, siis on tegelikult tore koos olla. Näiteks meie esimene ööbimiskoht oli sarnane, kuid palju ruumikam, peenem, korralikuma mööbli ja ühe lisatoaga. Kuna lisatoas konditsioneeri polnud, siis kolisime ikkagi lõpuks ühte tuppa kokku, sest ilma oli väga palav magada. 

Ja isegi, kui võtta eraldi toad või majakesed, siis lõpuks istuvad ikka kõik ühes toas või öösel rõdul ninapidi koos, et saaks kohe teistele teatada, kui midagi oma raamatust lugesid, telefonist leidsid või üleüldse miskit pähe tuli.

Nii, aga vaated rõdult:




Ja tuba:

Üks rannahüpe:

Ja see, kuidas me rolleriga sõidame:


Ja siin me katsume saada kookospähklit palmi otsast kätte:

Kommentaare ei ole: