pühapäev, 31. oktoober 2010

Ja koolivaheaeg on läbi ka

Lapse õpetaja abiellus ja valis selleks muidugi koolivaheaja. Lastele ta teatas, et seetõttu ei saa ta pärast vaheaega kohe koolis tagasi olla, sest on väiksel reisil Madagaskaril. Teda asendab aga õppealajuhataja.
Õppealajuhataja võimas väli on juba praegu tunda.
Erinevalt noorest armsast klassijuhatajast, keda alati eesnime pidi mainitakse, kutsutakse õppealajuhatajat ees- ja perekonnanimega.
Ka on teada, et ta on karmi moega ja paneb kõvasti rõhku koolivormile - kui ühel lapsel vormi seljas polnud, siis hüppas talle kohe sööklas juurde ja tahtis seletust.
Ise ta kannab ka iga päev koolivormipluusi, tavaliselt ka vesti. (Sama teeb ka suurkooli direktor, kellel reeglina on lokikuhila otsas veel ka koolimüts.)
Klassijuhatajat pole aga keegi iial vormipluusiga näinud ja lapse kinnitusel ei suudaks ta seda isegi ette kujutada. (Ma ei suudaks kunagisest kooliajast ka ühtegi ruudulise koolivormiseelikuga õpetajat ette kujutada!)

Loodame, et pikaajalise pedagoogilise kogemusega ja võimekas õppealajuhataja lapsi kohe šokki viia ei suuda. Ma mäletan oma kooliajast, et vahel olid need vanemad asendusõpetajad uskumatult toredad ja nendega oli kerge õppida ka kahemeestel, kes alati kohe paremaid hindeid said. Aga vahel olid nad karmid ja napisõnalised nagu mingid keskaegsed timukad ja põhjustasid enda eel kabuhirmu laineid.

Noh, kena novembrit kõigile igatahes!

Kommentaare ei ole: