pühapäev, 17. oktoober 2010

Uuemaid tervisenõuandeid


Täna kuulsin taas üht ilu- ja terviseloengut, mis kuulutati maja ajaloo parimaks.
Las ma mõtlen.

- Liigesevalud. Kui inimesed ei liiguta, siis kipub liigesevõide juurdetekkimine jääma väheseks, põlved hakkavad raksuma ja liigesed kuluma. Liigesed töötavad ka trennis, aga siis tekib pidevalt uut liigesevõiet ja kulumine on lõpuks väiksem.

- Paksude näonahk võib olla siledam, kuid on tavaliselt kehvem (õhem, kuivem ja üldse) - hapnik ei pääse ma-ei-mäleta mis osadeni, veresoonte seinad lähevad hapraks ja paindumatuks ning suurte temperatuuride vahetudes ei suuda näonahk sellega vajaliku kiirusega kaasa minna, mis võib tekitada veresoontes kahjustusi.

- Tunnine trenn annab keemiliselt sama efekti, mis antidepressantide võtmine, lisaks kasu liigestele ja organismile üldse.

- Nüüd lõpuks on mingid uuringud tunnistanud geneetika jõudu ja seda, et mõnedes peredes koguneb kaal inimestel kergemini. Aga needsamad teadlased on välja jõudnud uurida ka selle, et liikumine aitab selle geeni ekspressiivsust (loengupidaja sõnad) maha suruda.


Loengul oli ka üks kaaskursuslane, peenike nagu kõrs, on teine vist juba 10 kilo maha võtnud, kampsun käis igatahes seljas ringi.
Samas oli veel üks turvana töötav tüdruk, kes ajas rahulolevalt lõua õieli ja teatas, et praegu küll ta maha ei võta, sest jäi kõrvapõletikku, kuid varem olevat kaalunud 120 kilo. Nüüd natuke üle 90. Saleneda õnnestus tänu operatsioonile, mille käigus tal eemaldati 10 sapikivi.
Brrr.
Parem siis juba natuke käia.

3 kommentaari:

andry ütles ...

Mingis Geo numbris, ah ei, mitmes, on juttu epigeneetikast.

Paksude puhul ntx ei mõju ainult puhtad geenid ja nende ahelad, mõju avaldab ka see, kui keegi esivanematest hakkab äkki süüa vitsutama, teeb seda kolm aastat, ja siis saleneb ja siis saab lapse.

Laps saab kaasa ka selle ajutise paksenemise, mis temal võib lausa olemuslikult välja lüüa. Et siis, vanemad kõhnad, laps paks, aru ei saa, mis värk on, aga värk on väga lihtne.

Mitmes GEO numbris on sellest juttu, jah, kui tunned huvi, vaata raamatukogust.

mererohi ütles ...

Andry, vana kõrs, sina ära neid artikleid loe :)

andry ütles ...

kakoi kõrs, ma võtsin poolteist aastat tagasi 13 kilo juurde, kahe kuuga, ja ära pole läinud siiamaani:=(

a homme lähen kepikõndima, ausalt.