pühapäev, 14. juuli 2019

Kavandub üks reis

On plaanis üks väike sügisreis.

Eripära seisneb esialgu selles, et planeerimine osutus põnevalt keerukaks. Tahame Vahemerega minna Ida-Türki, see on juba mitu aastat jutuks olnud.

See on niisugune regioon, kuhu turismireise ei tehta, on pigem agraarne ja arengus muudest osadest maas, selline maapiirkond. Inimesed räägivad lihtsamalt ja on muidu ka lihtsamad.

Türklased ise ei saa eriti aru, miks keegi peaks tahtma sinna minna. Ei midagi ohtlikku, aga mis seal teha? Samas on see kunagi olnud Venemaa impeeriumi osa ja eestlasedki on sinna tsaariarmeega võitlema viidud, surma ja haavata saanud. Ntks "Tuulises rannas" on kohe üks Pime-Kaarel, kes sealkandis nägemise kaotaski.

Ka üks eestlaste suur asundus pidas seal pikalt vastu, enne kui hajus ja laiali kolis. Minu meelest üsna huvitav. Loodan leida veel jälgi omaaegsest saunast, kus nad käia tavatsesid.

Ühesõnaga, sätime. Tundus, et kõige parem on minna läbi Batumi, aga siis hakkasime piletitega nikerdama ja nüüd on nii, et lendame esimest korda ühesuunapiletitega sinna ja tänna ja teeme seda kusjuures veel lõpuks odavamalt, kuid kõiksugu heade pakkumistega saaks.

Mulle teeb see marsruut lihtsalt nalja, sellepärast kirjutan. Ühesõnaga umbes selline: Tallinn-Ateena-Istanbul-Erzincan, millele järgneb tiirutamine Batumi suunas ning kojulend Kutaisi-Tallinn. Täna ostsime kõik piletid ära ja Vahemeri bronnis hoogu minnes ka juba esimese ööbimise, sest see oli õige odav.

Oh, ootan juba seda kõike!

Kommentaare ei ole: