teisipäev, 20. aprill 2010

Arengud

Selline asi juhtus Haifas täna, et unustasin oma mobiili sinna. Mul oli kahtlane tunne ja tõmbasin bussis ära sealt kõik videod jms. Siis panin telefoni taskusse ja see kukkus ilmselt välja, kui ma kuskil kivil küürutasin ja arvutisse teksti tagusin.
Hea on see, et selle leidisid ühed usklikud tüübid Bahhai templist ning on lootust, et mõne nädala pärast saan mobla jälle kätte.

Täna on päris jabur päev olnud ja ma ütlen - need kohalikud araablased ja juudid ei lepi iial.
Iisrael tähistab aastapäeva ja araablastele oleks nagu pipart söödetud. Meid paigutati araablaste poolele, kuhu juutidel on ohtlik tulla, siin võidakse nad maha lasta, aga turistidel, va rahapaunadel on siin turvaline.

Üks juut on ostnud ära meie hotelli kõrval araablase maja ja heisanud sinna hiiglasliku Iisraeli lipu. Kui üldse on olemas punane rätik härjale, siis see seda on.

Jõudsime juba täna Nutumüüri äärde ja lonkisime Aivariga Taaveti tänaval, mis viis Jaffa väravateni ning Taaveti torni juurde. Tänavatel kaubitsesid kristlastest araablased nagu mehed muiste.
Meie hotell asub Ida-Jeruusalemmas, otse Õlimäel. Vaade avaneb klassikalisele Jeruursalemma panoraamile ja seda isegi restoranis, mistõttu on see põhiliselt palverändurite peatuskoht. Kuidas meie siia sattusime, sellele ma selget vastust ei saanud.

Pilt igatahes on uskumatu ja homme varahommikul lähen soovin teile kõigile sealt häid soove.

Kommentaare ei ole: